Josep Nicolau Balaguer

El canó de Llorito

 Proclamació fill il·lustre de Lloret de Vistalegre

Josep Nicolau Balaguer és proclamat oficialment fill il·lustre de Lloret de Vistalegre en un ple extraordinari, amb la presència d’autoritats i de familiars del ciclista, de l’Ajuntament el dia 19 de novembre de 2022.

En una jornada emotiva i festiva, el municipi de Lloret de Vistalegre restaura definitivament la figura de Nicolau en un acte multitudinari a la Casa dels Tarongers. El ponent anomenat per la Comissió és Montserrat Mateu, coordinador del llibre, mentre que el Fiscal és Andreu Ramis. Mateu i Ramis coincideixen en les seves respectives lectures en llogar la figura de Nicolau. Sense cap mena de dubte, les investigacions realitzades acrediten mèrits més que suficients per a la seva proclamació com a fill il·lustre del poble.

Cal mencionar que la proposta de proclamació de fill il·lustre és presentada a l’Ajuntament el 22 de setembre de 2021 pel Club Ciclista Lloret. l’Ajuntament, segons estableix la normativa existent, crea una Comissió per estudiar la proposta amb la presència del batle Toni Bennàssar, els regidors Francisca Bonet, Sebastià Amengual i Mateu Català, Andreu Ramis, Montserrat Mateu i Guillem M. Pastor.